Children of men – Snart i en kvinna nära dig

Igår när vi drack vin, jag, Sofia och Justin, fast Justin drack öl, pratade vi om sådant jag skrivit om i bloggen i veckan, alltså gifter. Justin läser ju sustainable development så han är väldigt intresserad av miljö och förstöringen av den. Apropå att fertiliteten börjat gå ner hos mänskligheten på grund av alla gifter så kom vi in på en film som jag hade glömt namnet på, jag är uppenbarligen inte så bra på namn, nämligen Children of men. Plötsligt verkar den inte så orealistisk ändå, att alla kvinnor blivit infertila, alla utom en. Det är intressant att människan kanske har skapat en säkerhetsspärr för expansionen av sin egen art. Kanske är problemet med jordens överbefolkning löst.

Fast samtidigt verkar folk bli gravida till höger och vänster. Min barndomsvän till exempel och kanske att en annan barndomsvän är på väg åt samma håll, hon har åtminstone gift sig och köpt hus. Och så läste jag just att innehaverskan av en av bloggarna jag följer också är gravid och jag såg en bekant uplänning häromdan som hade en stor bula på magen. Så det verkar som om infertiliteten måste gå mycket längre för att ge effekt.

Men en annan metod, som tillämpas i många u-länder och som är väldigt effektiv om än fruktansvärd, är att döda sina kvinnobarn och abortera kvinnofoster. Bara i Indien till exempel saknas 50 000 000 kvinnor.

Varför är mänskligheten så dum?

2 kommentarer på “Children of men – Snart i en kvinna nära dig

  1. Jorden är inte överbefolkad, bara vi slutar äta kött och använda så jämrans mycket olja och el. (Med ”vi” åsyftas här alla vi som använder mer än vår del. Vi skulle kunna leva och må bra på en betydligt ”lägre” nivå.)

    • Det må vara sant, men om befolkningsökningen fortsätter så kommer jorden bli överbefolkad, det säger ju sig självt. Och det är så otroligt mycket vi skulle behöva ändra på om vi ska ha en chans att leva med något som liknar standarden vi har idag i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s