Eller ”Byggare Bob i Söderhavet”

Dag 7, 21 december.

På måndagen chillade vi på beachen, jag låg och läste mest och gömde mig från solen i motsats till Säterkräftorna som ålade omkring på stranden och blev allt mer mörkröda. Vi haffade munk-madamen och köpte de godaste munkarna jag ätit tror jag. Kokos på utsidan och en härlig sylt gjord på ananas. Jag hörde förresten en teori om varför det heter just ananas på svenska. När ananasen först kom till Sverige, så hade den inga egna lådor utan kom i banan-lådor. För att enkelt skilja ananasen och bananerna åt så strök man helt enkel över ban, i bananas, och så blev det ananas. Jag vet inte om det är sant men det är ju ett lite knasigt namn, ananas.

Dag 8, 22 december.

Jag trodde att vi åkte till Thailand för att slippa fira jul, för att avbryta de uttjatade svenska traditionerna. Jag hade fel. Gamlingarna bestämde sig tidigt för att de måste läggas in sill och gurka och mamma hade släpat med sig pepparkaksdeg ända hemifrån. Deras största problem vid inläggningen blev att hitta kryddpeppar, som tydligen inte används i Thailand. Det slutade med att de fick fråga en bekant svensk som driver en svensk/thai-restaurang som heter Blue Mango, och hon hade några till övers, direktimporterade från Sverige. Så det blev inlagd sill och senapssill och en jansson.

Vi åkte även till Fossil stranden, där gamlingarna skojade om att det säkert skulle bli kvar. Det blev dom inte men det var väldigt trevligt att vara där och köpa äkta pärlarmband för en tia och halsband för 40-50 kronor. Jag ångrar nästan att jag inte köpte fler. Blev bara två halsband och tre armband, varav ett som jag gav mamma i julklapp. Bara för att man är utomlands betyder inte det att man inte behöver ge julklappar.

Dag 9, 23 december.

Dagen före julafton passade vi på att ta en tur till Nosey Park och rida lite på elefanter. Det var spännande och något jag aldrig tidigare provat. Blev först överförtjust, och någon speciell lycko-gen aktiverades, när jag upptäckte att elefanter luktar som hästar. Jag och mamma fick en söt liten dam på 42 år, som jag inte minns namnet på, och grabbarna fick en lite större karl på 49 vårar. Man fick verkligen hålla i sig i korgen när vi vandrade ut i skogen. Upp och ner och hit och dit gick det. Vi stannade för att ta kort och mata dem lite med ananas, muta dem att uppför, för de var en aning bångstyriga. När vi kom tillbaka fick vi se en jättestor gul spindel som satt övanför disken och mumsade i sig getingar. Och så fick vi ge elefanterna mer ananas, sen fick de gå och bada och vi köpte en tjusigt utskriven, turistig bild av oss taget under ritten. Jag vet inte varför vi köpte dem, för vi hade säkert bättre bilder själva, men det är svårt att inte slänga pengar omkring sig när man kan.

Lite senare började vi projektet Peperkakshus-bygge. Det visade sig vara svårare än väntat eftersom kvalitén på byggmaterialet inte var så bra som det stod på förpackningen, eller så var det vi som var kassa. När vi upptäckte att husdelarna inte villa hårdna fick vi slå våra klocka huvuden ihop för att hitta på något. Vi testade att lägga dem i rum med AC och vänta, men till sist fick vi limma fast dem på pappskivor, vilket visade sig inte heller var helt bra för sockerfogen smälte och taket började dela sig på mitten och glida av, som tur var kunde vi anställa en prydnadstomte till att hålla ställningarna. Vi hade även glömt att köpa smarties och kristyren var lite för seg. Men lika glada var vi för det men gladast var nog reven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s